« Terug naar overzicht

Sinaasappelcake met cranberry's en hazelnoten.

De dagen lengen en de gezellige decemberdagen liggen weer in het verschiet. Deze zoete cake vormt een mooi contrast met de frisse smaak van sinaasappel en cranberry's. De hazelnoten zorgen voor een knapperige bite. Genieten dus!

Ingrediënten(voor 10-20 pers).

  • 50 g hazelnoten
  • 120 g cranberry's(grof gehakt)
  • 260 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 el geraspte sinaasappelschil( was de sinaasappel van tevoren)
  • 60 g koude boter
  • 1 ei(geklutst)
  • 180 ml sinaasappelsap(vers geperst)
  • 1 tl vanille-extract of zakje vanillesuiker
  • Slagroom of roomboter(eventueel)

Bereiden.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een cakeblik in met boter of olie en rooster vervolgens de hazelnoten in een pan. Laat even afkoelen en hak ze grof(pletten onder een zware houten snijplank gaat ook goed).

2. Klop in een kom van het ei, het sinaasappelsap en het vanille-extract of vanillesuiker los. Meng in een andere kom bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout en de sinaasappelschil. Voeg de blokjes boter toe aan de kom en snijd/verklein tot een kruimige massa ontstaat. Roer nu het ei/sinaasappelsapmengsel erdoor. Voeg grof gehakte cranberry's en hazelnoten toe. Meng tot er een smeuig beslag ontstaat.

3. Giet het mengsel in het ingevette cakeblik en bak 50 to 60 minuten tot de cake goed is. Dit is te controleren met een sateprikker. Komt de sateprikker er na insteken er weer schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake even afkoelen en stort deze uit het blik. Serveer de cake met een flinke toef slagroom of met roomboter.

 



« Terug naar overzicht
Recepten »  Wat kunnen wij voor u betekenen? Contact »